تحصیل در ترکیه

مشاوره دیجیتال مارکتینگ

تحصیل در ترکیه

نکات مهم در رابطه با تحصیل در ترکیه

دلایل زیادی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد. ترکیه با دارا بودن ویژگی‌های فرهنگی، حمل‌ونقل و موقعیت جغرافیایی خاص خود و همچنین سیستم آموزشی بین‌المللی که دارد، همیشه مرکز توجه بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان ایرانی است. دانشجویان و دانش آموزان بین‌المللی با اقدام برای تحصیل در ترکیه، می‌توانند مدرنیته و سنت را در یکی از امن‌ترین و پایدارترین کشورهای منطقه تجربه کنند. برخی از دانشگاه‌های ترکیه زبان انگلیسی را به عنوان زبان تدریس و برخی دیگر نیز دوره‌هایی برای یادگیری زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.

 

کشور ترکیه به دلیل موقعیت مکانی که دارد، امروزه حتی در غیر قابل‌دسترس‌ترین و یا دورافتاده‌ترین نقاط آن، می‌توان به‌راحتی رد پای فرهنگ‌های مختلف را مشاهده کرد. این کشور طیف گسترده‌ای از مناطق جغرافیایی را در برمی‌گیرد و دارای ویژگی‌های ترکیبی از سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا است. دانشگاه‌های ترکیه از استانداردهای بالای تحصیلی و توانایی ارائه مدارک معتبر بین‌المللی برخوردار هستند. ازاین‌رو افراد زیادی این کشور را به عنوان پلی برای رسیدن به مقصد نهایی خود در کشورهای مطرح جهان، انتخاب می‌کنند.

 

کلیاتی درباره کشور ترکیه

 

ترکیه به عنوان سی و هفتمین کشور پهناور جهان شناخته می‌شود که دارای دو منطقه آناتولی و تراکیه است. منطقه آناتولی در خاورمیانه یا همان شمال غرب آسیا واقع شده و تراکیه در منطقه بالکان یا همان جنوب شرق اروپا می‌باشد. کشور ترکیه از شرق با کشورهای ایران، ارمنستان، آذربایجان و گرجستان، در جنوب با کشوهای عراق و سوریه و در غرب با کشورهای یونان و بلغارستان همسایه میباشد.

 

ترکیه دارای دو منطقه آب و هوایی معتدل و سردسیر است و به دلیل مجاورت با دریای سیاه، دریای اژه و دریای مدیترانه شرایط آب و هوایی مطلوبی دارد. زبان مردم ترکیه ترکی است؛ اما در کنار آن زبان‌های کردی، زازاها و ترکی آذربایجانی نیز رواج دارد. این کشور از قومیت‌های متفاوتی مانند ترک، کرد، عرب، لاز و… تشکیل‌شده است که همین موضوع باعث تنوع فرهنگی و قومیتی در ترکیه شده است.

 

از لحاظ اقتصادی ترکیه در میان 20 کشور صنعتی دنیا دسته‌بندی می‌شود و اقتصاد آن مبتنی بر صنایع بومی و مدرن است. این اقتصاد در سال‌های اخیر با رشد چشمگیر صنعت توریسم و گردشگری توانسته یکی از اقتصادهای پیشرو در جهان باشد. علاوه بر آن از نظر تولیدات کشاورزی، ترکیه به عنوان یکی از 10 کشور برتر دنیا شناخته می‌شود.

 

این پیشرفت اقتصادی و تنوع فرهنگی، ازجمله دلایل علاقه ایرانیان به تحصیل در ترکیه و اخذ اقامت این کشور است.

شرایط تحصیل در ترکیه

 

ترکیه به عنوان یکی از کشورهای دارای دانشگاه‌های طراز اول در خاورمیانه شناخته می‌شود و مدارک اخذشده از این دانشگاه‌ها دارای اعتبار بین‌المللی می‌باشد. با توجه به شرایط اقتصادی و نزدیکی فرهنگی، بسیاری از دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های ترکیه را برای ادامه تحصیل برمی‌گزینند.

 

شرایط تحصیل در ترکیه در مقاطع گوناگون متفاوت است. شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا کاملاً فرق دارد و دانشجویان بین‌المللی باید فاکتورهای لازم را برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه دارا باشند تا بتوانند از دانشگاه‌های مورد نظرشان پذیرش دریافت کنند.

 

برخی از رشته‌های تحصیلی در ترکیه به زبان ترکی یا انگلیسی تدریس می‌گردد؛ بنابراین لازم است شرایط مدرک زبان دانشگاه موردنظر توسط متقاضیان تحصیل در ترکیه کاملاً بررسی شود.

شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

 

یکی از مهم‌ترین شرایط اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی از دانشگاه‌های ترکیه، دارا بودن مدرک دیپلم و قبولی در آزمون ورودی دانشگاه یا آزمون YOS است. داشتن معدل بالا در دوره دبیرستان و کسب رتبه خوب در آزمون ورودی دانشگاه‌های ایران می‌تواند یک امتیاز مثبت برای ورود به مقطع کارشناسی و ادامه تحصیل در ترکیه باشد.

 

هر دانشگاه دارای قوانین خاص خود در جذب دانشجویان بین‌المللی می‌باشد و شرکت و قبولی در آزمون YOS مهم‌ترین شرط برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه است. دانشگاه‌ها بر اساس درخواست متقاضیان برای تحصیل در مقطع کارشناسی، با بررسی مدارک و سطح نمره آن‌ها در آزمون YOS، به انتخاب دانشجویان می‌پردازند. دانشگاه پس از تائید مدارک اولیه دانشجویان و با تعیین وقت قبلی، به صورت تلفنی، حضوری و یا آنلاین با دانشجویان مصاحبه کرده و در صورت تائید صلاحیت به آن‌ها پذیرش می‌دهد.

 

همان‌طور که گفتیم داشتن مدرک قبولی در آزمون YOS شرط لازم و اساسی برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه است. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر مدرک YOS، مدرک زبان TOMER، آیلتس، GRE یا تافل را نیز در لیست مدارک موردنیاز برای پذیرش قرار می‌دهند.

 

شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

 

دریافت پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و دکترا نسبت به دریافت پذیرش در دوره کارشناسی، کمی سخت‌تر و پیچیده‌تر است. پذیرش در این مقاطع بر عهده خود دانشگاه می‌باشد و متقاضیان با ارسال مدارک و رزومه تحصیلی خود می‌توانند نسبت به پذیرش در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه اقدام نمایند. با توجه به تام‌الاختیار بودن دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، تنها داشتن مدارک کارشناسی یا کارشناسی ارشد برای ورود به مقاطع بالاتر کافی نیست.

 

داشتن مدرک زبان TOMER (دیپلم زبان ترکی تومر) در کنار مدرک زبان آیلتس یا تافل یکی از مهم‌ترین مدارک موردنیاز برای ورود به دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه است. هرچه نمره بالاتری در این آزمون‌ها کسب کرده باشید به همان میزان شانس موفقیت شما برای پذیرش و ادامه تحصیل در ترکیه بیشتر خواهد بود. علاوه بر آن داشتن مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد با نمرات خوب و داشتن مقاله و رزومه قوی در پذیرش شما تأثیر زیادی خواهد داشت.

 

تحصیل رایگان در ترکیه

 

در کشور ترکیه بورسیه و فاند های تحصیلی زیادی برای متقاضیان وجود دارد که برای دریافت آن‌ها داشتن سابقه تحصیلی درخشان الزامی است. معدل‌های دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد برای ورود به مقاطع بالاتر بسیار حائز اهمیت است و حدود 70 تا 90 درصد شرط ورود متقاضیان را در بر می‌گیرد. پس از آن داشتن رزومه قوی از ضروریات می‌باشد. رزومه قوی شامل: تألیف کتاب و مقاله، ثبت اختراع و … است. نمره بالای آزمون‌های آیلتس یا تافل نیز می‌تواند امتیاز مثبتی برای دریافت بورسیه و ادامه تحصیل در ترکیه باشد.

 

شرایط ادامه تحصیل در ترکیه برای همه دانش آموزان و دانشجویان ایرانی مهیا است و با توجه به معدل، رزومه تحصیلی، نمره زبان و در برخی موارد شرایط سنی، امکان دریافت بورسیه و فاند تحصیلی در ترکیه فراهم خواهد شد.

 

 

رشته‌های تحصیلی در ترکیه

 

رشته‌های تحصیلی زیادی در دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد که پرطرفدارترین آن‌ها در مقطع کارشناسی مهمانداری و گردشگری، مدیریت کسب‌وکار، بانکداری و امور مالی، مهندسی، فناوری اطلاعات و تجارت بین‌الملل است. رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز طرفداران همیشگی خود را دارند.

 

رشته‌های پر تقاضا در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا شامل کسب‌وکار و مدیریت، مهندسی، تجزیه‌وتحلیل کسب‌وکار، علوم کامپیوتری و محاسبات، مدیریت بین‌المللی، مهندسی برق و الکترونیک، روابط بین‌الملل، حقوق، معماری و طراحی داخلی هستند.

 

 

 

دانشگاه ‌های ترکیه

 

در کشور ترکیه حدود 200 دانشگاه وجود که از این تعداد، 100 دانشگاه در رده‌های دانشگاه‌های برتر قرار می‌گیرند و زیر نظر دولت اداره می‌شوند. 10 دانشگاه در ترکیه وجود دارد که جز 1000 دانشگاه برتر جهان هستند. مدارک دانشگاه‌های خصوصی و دولتی ترکیه مطابق با استانداردهای مدارک دانشگاهی اروپا است و در رتبه‌بندی‌های جهانی، نظام آموزش عالی ترکیه در رتبه 39 جهان قرار می‌گیرد.

 

در ادامه اسامی 10 دانشگاه برتر ترکیه را عنوان می‌کنیم:

 

 

 

1- دانشگاه کوچ (قوچ) KOC University در استانبول

 

2- دانشگاه بیلکنت Bilkent University در آنکارا

 

3-دانشگاه سابانجی Sabanci University در استانبول

 

4- دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East Technical University در آنکارا

 

5- دانشگاه بوغازچی Bogazici University در استانبول

 

6- دانشگاه فنی استانبول Istanbul Technical University در استانبول

 

7- دانشگاه آنکارا Ankara University در آنکارا

 

8- دانشگاه غازی Gazi University در آنکارا

 

9- دانشگاه حاجت تپه Hacettepe University در آنکارا

 

10- دانشگاه استانبول Istanbul University در استانبول

 

 

 

هزینه‌های زندگی در ترکیه

 

با توجه به اقتصاد شکوفا و رو به رشد کشور ترکیه که از لحاظ ارزش ارزی نیز نزدیکی بیشتری با پول کشورمان دارد، هزینه زندگی در ترکیه از اروپا، آمریکا، کانادا و دیگر کشورهای غربی کمتر است. به‌طور کلی و بر اساس آمار هزینه زندگی در ترکیه حدود 15 درصد بیشتر از هزینه‌های زندگی در ایران است. به‌طور میانگین 500 تا 650 دلار هزینه زندگی ماهانه هر فرد در ترکیه است.

 

هزینه تحصیل در ترکیه

 

در گذشته دانشگاه‌های ترکیه امکاناتی نظیر خوابگاه را در اختیار دانشجویان بین‌المللی قرار نمی‌دادند؛ اما در سال‌های اخیر تقریباً تمامی دانشگاه‌های دولتی ترکیه امکان اقامت خوابگاهی را برای دانشجویان خارجی فراهم نموده و با پرداخت حدود 40 تا 400 دلار، دانشجویان ایرانی می‌توانند از امکانات خوابگاهی دانشگاه‌های ترکیه بهره‌مند شوند.

 

 

 

شهریه دانشگاه‌های ترکیه

 

دانشجویان ممتاز و دارای رزومه تحصیلی عالی می‌توانند از بورس‌ها و فاندهای تحصیلی ترکیه و یا وام‌های دانشجویی استفاده نمایند. در غیر این صورت نیاز به پرداخت شهریه دانشگاه دارند که هزینه آن به‌طور متوسط بین 5000 تا 20000 دلار در سال برآورد می‌شود. این مبلغ با توجه به رشته و مقطع تحصیلی می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.

 

 

 

۰ ۰

شرایط عمومی برای درخواست پذیرش در دانشگاه های مجارستان

بسته به مقطع تحصیلی مورد نظرتان، معمولا شرایطی برای پذیرش وجود دارد که همه دانشجویان آینده باید آنها را داشته باشند:

برای مدرک کارشناسی

  • دیپلم دبیرستان
  • نسخه سوابق دبیرستان (کارنامه)
  • قبولی در یک آزمون ورودی (فقط برای برخی از رشته ها)

برای مدرک کارشناسی ارشد

  • مدرک کارشناسی (در صورت درخواست دوره کارشناسی ارشد یک ساله، مدرک کارشناسی چهار ساله مورد نیاز است)
  • نسخه سوابق دانشگاه
  • اثبات اینکه کارشناسی شما با رشته کارشناسی ارشدی که برای آن درخواست می کنید، مرتبط است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.